Vidar Bergset

Fødd: 2. mai 1928 Stryn

Død: 6. juni 2020 (92 år)

Yrke: skribent

Vidar Bergset (fødd 2. mai 1928 i Stryn, død 6. juni 2020) var ein norsk lærar og forfattar. Han arbeidde i barneskule og ungdomsskule og var også ei tid lærar på Valdres folkehøgskole. I den tida var han også redaktør av tidsskriftet Kristen Folkehøgskole.

Bergset gav ut fleire bøker med forteljingar, barnebøker og dikt.
Han var også medforfattar av Norges Kristelege Folkehøgskolelags historie 1914-1984 og forfattar av Nordfjord Folkehøgskule 75 år – 1923-1998. I 2011 gav han ut Brennande liv, eit portrett av den danske presten og forfattaren Kaj Munk, som vart skoten av tyskarane under andre verdskrigen.

Bibliografi

Bøker

  • 1968 – Naudrop i fjellet (Larvik: Norsk Barneblads forlag) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1969 – Ei mørk natt i oktober (Larvik: Norsk Barneblads forlag) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1976 – Ein stad å setje sin fot : dikt (Oslo: Luther) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1978 – Barndomens grøne dal : ein studie i Per-bøkene av Olav Sletto (Bergen)
  • 1983 – Utafor alt eg veit : diktsamling (Oslo: Fonna) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1984 – I tru og teneste : Ungdomskulelærarlaget/Noregs kristelege folkehøgskulelag 1914-1984 (Oslo: Folkehøgskulelaget) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1988 – Folk og bygd : lokal litteratur frå Rand krins (Eige forlag / Rand skule)
  • 1996 – I morgon skal vi møtast : diktsamling (Stryn: V. Bergset) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1997 – Lagnaden – og alle dei andre : noveller (Stryn: V. Bergset) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1998 – Nordfjord folkehøgskule 75 år : 1923-1998 (Sandane: Nordfjord folkehøgskule) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1999 – Mot himmelsjå : lyrikk og prosa frå Fjelli (Eige forlag)
  • 2004 – Småfolk i farten : forteljingar om born (Stryn: V. Bergset)
  • 2006 – Skatten i åkeren : dagsord (Stryn: V. Bergset)
  • 2008 – Fra sigledammen til hoppbakken (Valle: Setesdalforl.)
  • 2011 – Brennande liv : ein biografi om Kaj Munk (Valle: Setesdalforl.)
  • 2016 – Vandringar i språket (Eige forlag)
  • 2017 – Ordet er liv : andaktsbok (Eige forlag)
  • 2018 – På Kafé Globus ved kaia (Stryn: V. Bergset)

I tidsskrift – eit utval

Kjelder

Bakgrunnsstoff


Denne sida brukar materiale frå Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA