Sivert N. Nesbø

Sivert N. Nesbø

Fødd: 26. mai 1982 (38 år)

Yrke: forfattar, skribent

Sivert Nikolai Nesbø (fødd 26. mai 1982) er ein norsk forfattar frå Førde. Han har teke årsstudium ved Skrivekunstakademiet i Bergen[1] og debuterte i 2013 med romanen Skårgangar.[2] Han har sidan skrive fleire kritikarroste romanar. Den fyrste barneboka hans, Hauk, kom i 2019, illustrert av Susanna Kajermo. Varme og vatn kom i 2021.
I mars 2021 vart Nesbø tilsett som akademileiar ved Skrivekunstakademiet.

Nesbø er busett i Bergen.

Bibliografi

Bøker

  • 2013 – Skårgangar (Oslo: Cappelen Damm) . ISBN 978-82-02-42350-6
  • 2015 – Som eit barn (Oslo: Cappelen Damm) . ISBN 978-82-02-47981-7
  • 2018 – Sjøen om vinteren (Oslo: Tiden) . ISBN 978-82-10-05677-2
  • 2019 – Hauk (Oslo: Samlaget) . ISBN 978-82-521-9834-8  [Sivert Nesbø og Susanna Kajermo]
  • 2021 – Varme og vatn (Oslo: Tiden) . ISBN 9788210058004

I bøker – eit utval

  • 2009 – I: Stille når gruppe : antologi for Skrivekunstakademiet i Hordaland 2009 (Bergen: Skrivekunstakademiet i Hordaland)
  • 2011 – I: Signaler : Cappelen Damms årlige debutantantologi med inviterte etablerte 2011 (Oslo: Cappelen Damm)

Kjelder


Denne sida brukar materiale frå Wikipedia, lisensiert under CC-BY-SA