Rune Angell-Jacobsen

Fødd: 16. desember 1947

Rune Angell-Jacobsen (fødd 16. desember 1947) er ein norsk forfattar fødd i Florø og busett i Bjugn.

Angell-Jacobsen er tidlegare oberstløytnant i Luftforsvaret, der han mellom anna arbeidde som systemoperatør på overvåkningsflyet Lockheed P-3 Orion og seinare som etterretningsoffiser. Som forfattar har han skrive fleire seriar med historisk underhaldningslitteratur og nokre spenningsbøker. Angell-Jacobsen er ein av dei mestseljande forfattarane i Noreg med eit samla sal på over ein million bøker. Bøkene hans er og mykje lesne som e-bøker. Blodpenger vart plukka ut som ei av hovudbøkene i Apple sin iBookstore i desember 2013. Boka vart også kåra til Best Crime of the Year.

Bibliografi

  1. Drømmenes tid (1994) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  2. Oppbruddstid (1994) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  3. Utferd (1994) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  4. Nybrottsliv (1994) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  5. Rødt gull (1994) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  6. Frykt og vennskap (1994) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  7. Nødsvinter (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  8. Veiene møtes (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  9. Skjebnevalg (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  10. Borgerkrig (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  11. Slavelenker (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  12. Fribytter (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  13. Indianeropprør (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  14. Krigerens ære (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  15. Bak fiendens linjer (1995) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  16. Lengsel og håp (1996) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  17. Flykt for livet (1996) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  18. Gjensyn (1996) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  19. Hevnens flammer (1996) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  20. Menneskejakt (1996) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  21. Generalens kurer (1996) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  22. Krigens ofre (1997) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  23. Krigsrett (1997) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  24. Lykkens sommer (1997) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  25. Bakhold (1997) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  26. Ensom ulv (1997) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  27. Mellom liv og død (1997) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  28. Komplottet (1998)
  29. Dødens vogntog (1998) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  30. Villdyr i natten (1998) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  31. El Rubio (1998) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  32. Mistenkt! (1998) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  33. Hans tre kvinner (1998) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  34. Diligencekrigen (1999) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  35. Vågemot (1999) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  36. Bortført! (1999) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  37. Høyt spill (1999) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  38. I lovens navn (1999) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  39. Hat og kjærlighet (1999) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  40. Hjerterdame (2000) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  41. Båndene brytes (2000) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  42. Bandidos (2000) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  43. Brannstifteren (2000) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  44. Kampen om ranchen (2000)
  45. Uskyldig mistenkt (2000) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  46. Molly the Gun (2001)
  47. Kidnapperne (2001)
  48. Revolvermannens løfte (2001)
  49. Spillefeber (2001)
  50. I kjærlighetens spor (2001)
  51. I storgårdens skygge (2002)
  52. Når enden er god (2002)
  • 2002 – Sara Vakker (1-22) – bokserie (2002–2005)
  1. I storgårdens skygge (2002)
  2. Lykke til låns (2002)
  3. På livet løs (2002)
  4. Den sterkestes rett (2002)
  5. Oppgjørets time (2002)
  6. Kamp for frihet (2003)
  7. Evig din (2003)
  8. Hjemkomsten (2003)
  9. På krigsstien (2003)
  10. En ny start (2003)
  11. Sara og Johannes (2003)
  12. Til døden oss skiller (2004)
  13. Mørke krefter (2004)
  14. I sjalusiens klør (2004)
  15. Lengselens tid (2004)
  16. I krigens grep (2004)
  17. Bryllup (2004)
  18. Frihetens pris (2005)
  19. Farlig møte (2005)
  20. Over grensen (2005)
  21. På frifot (2005)
  22. Kjærlighetens seier (2005)
  • 2006 – Abel Eik – bokserie (2006/2011–) Serien påbegynt 2006 under namnet «Abel Ek», stansa og restarta 2011 med nytt namn «Abel Eik» på grunn av usemje om rettane til namnet.[1]
  1. Abel Ek : en statsråds død (2006)
  2. Drapsmenn (2011)
  3. Dødelig komplott (2011)
  4. Marokkaneren (2012)
  5. Operasjon Qibli (2013)
  6. Blodpenger (2013)
  7. Edderkoppkvinnen (2014)
  8. Dommedag (2015)
  9. Festningen (2016)
  • Folket på Lindstad (1-20) – bokserie (2008–2010) (Oslo: Schibsted)
  1. Viktoria (2008)
  2. Farlig dans (2008)
  3. Holmgang (2008)
  4. Stevnemøte (2008)
  5. Trolovelse (2008)
  6. Duellen (2008)
  7. Storbryllup (2009)
  8. Forfalskningen (2009)
  9. Syndens forlatelse (2009)
  10. Avsløringen (2009)
  11. Når sjansen byr seg (2009)
  12. Rivaler (2009)
  13. Farlige rykter (2009)
  14. Maktkamp (2010)
  15. Mistanker (2010)
  16. Sannhetens øyeblikk (2010)
  17. Hemmelig kjærlighet (2010)
  18. I grevens tid (2010)
  19. Valgets kvaler (2010)
  20. Kjærlighetens styrke (2010)
  • Morgengry : familedrama fra krigens dager – bokserie (2012–2013) (Oslo: Aller)
  1. Skjebnetid (2012)
  2. Rømlingen (2012)
  3. Krigens ansikt (2012)
  4. Kjærlighet og frykt (2012)
  5. I sorg og håp (2012)
  6. Livstegn (2012)
  7. Livets gave (2012)
  8. I Gestapos klør (2012)
  9. Kongeblomsten (2013)
  10. Hjertets lyst (2013)
  11. Hjertets lyst (2013)
  12. Bryllup og gode brev (2013)
  13. Et tysk medmenneske (2013)
  14. Jødejentas flukt (2013)
  15. Kvinners kamp (2013)
  16. Det lysner (2013)
  • Tvillinger i krig – bokserie (2015–) (Oslo: Schibsted)
  1. For land og kjærlighet (2015)
  2. Blodig alvor (2015)
  3. Hemmelig agent (2015)
  4. Nye følelser (2015)
  5. Maktspill (2015)
  6. Prøvelser (2015)
  7. Kjærlighetens kamp (2015)
  8. Forlovelser (2015)
  9. Duellen (2016)
  10. Forfulgt (2016)
  11. Tvil og lyst (2016)
  12. Svik og savn (2016)
  13. I kamp (2016)

Kjelder

Bakgrunnsstoff

Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA