Rune Angell-Jacobsen

Fødd: 16. desember 1947

Rune Angell-Jacobsen (fødd 16. desember 1947) er ein norsk forfattar fødd i Florø og busett i Bjugn.

Angell-Jacobsen er tidlegare oberstløytnant i Luftforsvaret, der han mellom anna arbeidde som systemoperatør på overvåkningsflyet Lockheed P-3 Orion og seinare som etterretningsoffiser. Som forfattar har han skrive fleire seriar med historisk underhaldningslitteratur og nokre spenningsbøker.
Angell-Jacobsen er ein av dei mestseljande forfattarane i Noreg med eit samla sal på over ein million bøker.
Bøkene hans er og mykje lesne som e-bøker. Blodpenger vart plukka ut som ei av hovudbøkene i Apple sin iBookstore i desember 2013. Boka vart også kåra til Best Crime of the Year.

Bibliografi

  • 1978 – SAS-fly kapret! – kriminalroman (Oslo: Cappelen) I fulltekst ved nb.no
  • 1980 – Døden er hvit – kriminalroman (Oslo: Cappelen) I fulltekst ved nb.no
  • 1994 – Amerika (1-52) – bokserie (1994–2002) (Oslo: Bladkompaniet)
  1. Drømmenes tid (1994) I fulltekst ved nb.no
  2. Oppbruddstid (1994) I fulltekst ved nb.no
  3. Utferd (1994) I fulltekst ved nb.no
  4. Nybrottsliv (1994) I fulltekst ved nb.no
  5. Rødt gull (1994) I fulltekst ved nb.no
  6. Frykt og vennskap (1994) I fulltekst ved nb.no
  7. Nødsvinter (1995) I fulltekst ved nb.no
  8. Veiene møtes (1995) I fulltekst ved nb.no
  9. Skjebnevalg (1995) I fulltekst ved nb.no
  10. Borgerkrig (1995) I fulltekst ved nb.no
  11. Slavelenker (1995) I fulltekst ved nb.no
  12. Fribytter (1995) I fulltekst ved nb.no
  13. Indianeropprør (1995) I fulltekst ved nb.no
  14. Krigerens ære (1995) I fulltekst ved nb.no
  15. Bak fiendens linjer (1995) I fulltekst ved nb.no
  16. Lengsel og håp (1996) I fulltekst ved nb.no
  17. Flykt for livet (1996) I fulltekst ved nb.no
  18. Gjensyn (1996) I fulltekst ved nb.no
  19. Hevnens flammer (1996) I fulltekst ved nb.no
  20. Menneskejakt (1996) I fulltekst ved nb.no
  21. Generalens kurer (1996) I fulltekst ved nb.no
  22. Krigens ofre (1997) I fulltekst ved nb.no
  23. Krigsrett (1997) I fulltekst ved nb.no
  24. Lykkens sommer (1997) I fulltekst ved nb.no
  25. Bakhold (1997) I fulltekst ved nb.no
  26. Ensom ulv (1997) I fulltekst ved nb.no
  27. Mellom liv og død (1997) fulltekst ved nb.no
  28. Komplottet (1998)
  29. Dødens vogntog (1998) I fulltekst ved nb.no
  30. Villdyr i natten (1998) I fulltekst ved nb.no
  31. El Rubio (1998) I fulltekst ved nb.no
  32. Mistenkt! (1998) I fulltekst ved nb.no
  33. Hans tre kvinner (1998) I fulltekst ved nb.no
  34. Diligencekrigen (1999) I fulltekst ved nb.no
  35. Vågemot (1999) I fulltekst ved nb.no
  36. Bortført! (1999) I fulltekst ved nb.no
  37. Høyt spill (1999) I fulltekst ved nb.no
  38. I lovens navn (1999) I fulltekst ved nb.no
  39. Hat og kjærlighet (1999) I fulltekst ved nb.no
  40. Hjerterdame (2000) I fulltekst ved nb.no
  41. Båndene brytes (2000) I fulltekst ved nb.no
  42. Bandidos (2000) I fulltekst ved nb.no
  43. Brannstifteren (2000) I fulltekst ved nb.no
  44. Kampen om ranchen (2000)
  45. Uskyldig mistenkt (2000) I fulltekst ved nb.no
  46. Molly the Gun (2001)
  47. Kidnapperne (2001)
  48. Revolvermannens løfte (2001)
  49. Spillefeber (2001)
  50. I kjærlighetens spor (2001)
  51. I storgårdens skygge (2002)
  52. Når enden er god (2002)
  • 2002 – Sara Vakker (1-22) – bokserie (2002–2005)
  1. I storgårdens skygge (2002)
  2. Lykke til låns (2002)
  3. På livet løs (2002)
  4. Den sterkestes rett (2002)
  5. Oppgjørets time (2002)
  6. Kamp for frihet (2003)
  7. Evig din (2003)
  8. Hjemkomsten (2003)
  9. På krigsstien (2003)
  10. En ny start (2003)
  11. Sara og Johannes (2003)
  12. Til døden oss skiller (2004)
  13. Mørke krefter (2004)
  14. I sjalusiens klør (2004)
  15. Lengselens tid (2004)
  16. I krigens grep (2004)
  17. Bryllup (2004)
  18. Frihetens pris (2005)
  19. Farlig møte (2005)
  20. Over grensen (2005)
  21. På frifot (2005)
  22. Kjærlighetens seier (2005)
  • 2006 – Abel Eik – bokserie (2006/2011–) Serien påbegynt 2006 under namnet «Abel Ek», stansa og restarta 2011 med nytt namn «Abel Eik» på grunn av usemje om rettane til namnet.[1]
  1. Abel Ek : en statsråds død (2006)
  2. Drapsmenn (2011)
  3. Dødelig komplott (2011)
  4. Marokkaneren (2012)
  5. Operasjon Qibli (2013)
  6. Blodpenger (2013)
  7. Edderkoppkvinnen (2014)
  8. Dommedag (2015)
  9. Festningen (2016)
  • Folket på Lindstad (1-20) – bokserie (2008–2010) (Oslo: Schibsted)
  1. Viktoria (2008)
  2. Farlig dans (2008)
  3. Holmgang (2008)
  4. Stevnemøte (2008)
  5. Trolovelse (2008)
  6. Duellen (2008)
  7. Storbryllup (2009)
  8. Forfalskningen (2009)
  9. Syndens forlatelse (2009)
  10. Avsløringen (2009)
  11. Når sjansen byr seg (2009)
  12. Rivaler (2009)
  13. Farlige rykter (2009)
  14. Maktkamp (2010)
  15. Mistanker (2010)
  16. Sannhetens øyeblikk (2010)
  17. Hemmelig kjærlighet (2010)
  18. I grevens tid (2010)
  19. Valgets kvaler (2010)
  20. Kjærlighetens styrke (2010)
  • Morgengry : familedrama fra krigens dager (1-16) – bokserie (2012–2013) (Oslo: Aller)
  1. Skjebnetid (2012)
  2. Rømlingen (2012)
  3. Krigens ansikt (2012)
  4. Kjærlighet og frykt (2012)
  5. I sorg og håp (2012)
  6. Livstegn (2012)
  7. Livets gave (2012)
  8. I Gestapos klør (2012)
  9. Kongeblomsten (2013)
  10. Hjertets lyst (2013)
  11. Hjertets lyst (2013)
  12. Bryllup og gode brev (2013)
  13. Et tysk medmenneske (2013)
  14. Jødejentas flukt (2013)
  15. Kvinners kamp (2013)
  16. Det lysner (2013)
  • Tvillinger i krig (1-14) – bokserie (2015–2016) (Oslo: Schibsted)
  1. For land og kjærlighet (2015)
  2. Blodig alvor (2015)
  3. Hemmelig agent (2015)
  4. Nye følelser (2015)
  5. Maktspill (2015)
  6. Prøvelser (2015)
  7. Kjærlighetens kamp (2015)
  8. Forlovelser (2015)
  9. Duellen (2016)
  10. Forfulgt (2016)
  11. Tvil og lyst (2016)
  12. Svik og savn (2016)
  13. I kamp (2016)
  14. Livsmot (2016)
  • 2017 – Max Balder (1-) – bokserie (2017–) (Oslo: Bladkompaniet)
  1. Dobbeltspill (2017)
  2. Svarte riddere (2017)
  3. Giftige piler (2017)
  4. Drapsbølgen (2017)
  5. Fellende bevis (2017)

Kjelder

Bakgrunnsstoff


Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA