Rune Angell-Jacobsen

Fødd: 16. desember 1947

Rune Angell-Jacobsen (fødd 16. desember 1947) er ein norsk forfattar fødd i Florø og busett i Bjugn.

Angell-Jacobsen er tidlegare oberstløytnant i Luftforsvaret, der han mellom anna arbeidde som systemoperatør på overvåkningsflyet Lockheed P-3 Orion og seinare som etterretningsoffiser. Som forfattar har han skrive fleire seriar med historisk underhaldningslitteratur og nokre spenningsbøker. Angell-Jacobsen er ein av dei mestseljande forfattarane i Noreg med eit samla sal på over ein million bøker. Bøkene hans er og mykje lesne som e-bøker. Blodpenger vart plukka ut som ei av hovudbøkene i Apple sin iBookstore i desember 2013. Boka vart også kåra til Best Crime of the Year.

Bibliografi

  • 1978 – SAS-fly kapret! – kriminalroman (Oslo: Cappelen) Les boka her
  • 1980 – Døden er hvit – kriminalroman (Oslo: Cappelen) Les boka her
  • 1994 – Amerika (1-52) – bokserie (1994–2002) (Oslo: Bladkompaniet)
  1. Drømmenes tid (1994) Les boka her
  2. Oppbruddstid (1994) Les boka her
  3. Utferd (1994) Les boka her
  4. Nybrottsliv (1994) Les boka her
  5. Rødt gull (1994) Les boka her
  6. Frykt og vennskap (1994) Les boka her
  7. Nødsvinter (1995) Les boka her
  8. Veiene møtes (1995) Les boka her
  9. Skjebnevalg (1995) Les boka her
  10. Borgerkrig (1995) Les boka her
  11. Slavelenker (1995) Les boka her
  12. Fribytter (1995) Les boka her
  13. Indianeropprør (1995) Les boka her
  14. Krigerens ære (1995) Les boka her
  15. Bak fiendens linjer (1995) Les boka her
  16. Lengsel og håp (1996) Les boka her
  17. Flykt for livet (1996) Les boka her
  18. Gjensyn (1996) Les boka her
  19. Hevnens flammer (1996) Les boka her
  20. Menneskejakt (1996) Les boka her
  21. Generalens kurer (1996) Les boka her
  22. Krigens ofre (1997) Les boka her
  23. Krigsrett (1997) Les boka her
  24. Lykkens sommer (1997) Les boka her
  25. Bakhold (1997) Les boka her
  26. Ensom ulv (1997) Les boka her
  27. Mellom liv og død (1997) Les boka her
  28. Komplottet (1998)
  29. Dødens vogntog (1998) Les boka her
  30. Villdyr i natten (1998) Les boka her
  31. El Rubio (1998) Les boka her
  32. Mistenkt! (1998) Les boka her
  33. Hans tre kvinner (1998) Les boka her
  34. Diligencekrigen (1999) Les boka her
  35. Vågemot (1999) Les boka her
  36. Bortført! (1999) Les boka her
  37. Høyt spill (1999) Les boka her
  38. I lovens navn (1999) Les boka her
  39. Hat og kjærlighet (1999) Les boka her
  40. Hjerterdame (2000) Les boka her
  41. Båndene brytes (2000) Les boka her
  42. Bandidos (2000) Les boka her
  43. Brannstifteren (2000) Les boka her
  44. Kampen om ranchen (2000)
  45. Uskyldig mistenkt (2000) Les boka her
  46. Molly the Gun (2001)
  47. Kidnapperne (2001)
  48. Revolvermannens løfte (2001)
  49. Spillefeber (2001)
  50. I kjærlighetens spor (2001)
  51. I storgårdens skygge (2002)
  52. Når enden er god (2002)
  • 2002 – Sara Vakker (1-22) – bokserie (2002–2005)
  1. I storgårdens skygge (2002)
  2. Lykke til låns (2002)
  3. På livet løs (2002)
  4. Den sterkestes rett (2002)
  5. Oppgjørets time (2002)
  6. Kamp for frihet (2003)
  7. Evig din (2003)
  8. Hjemkomsten (2003)
  9. På krigsstien (2003)
  10. En ny start (2003)
  11. Sara og Johannes (2003)
  12. Til døden oss skiller (2004)
  13. Mørke krefter (2004)
  14. I sjalusiens klør (2004)
  15. Lengselens tid (2004)
  16. I krigens grep (2004)
  17. Bryllup (2004)
  18. Frihetens pris (2005)
  19. Farlig møte (2005)
  20. Over grensen (2005)
  21. På frifot (2005)
  22. Kjærlighetens seier (2005)
  • 2006 – Abel Eik – bokserie (2006/2011–) Serien påbegynt 2006 under namnet «Abel Ek», stansa og restarta 2011 med nytt namn «Abel Eik» på grunn av usemje om rettane til namnet.[1]
  1. Abel Ek : en statsråds død (2006)
  2. Drapsmenn (2011)
  3. Dødelig komplott (2011)
  4. Marokkaneren (2012)
  5. Operasjon Qibli (2013)
  6. Blodpenger (2013)
  7. Edderkoppkvinnen (2014)
  8. Dommedag (2015)
  9. Festningen (2016)
  • Folket på Lindstad (1-20) – bokserie (2008–2010) (Oslo: Schibsted)
  1. Viktoria (2008)
  2. Farlig dans (2008)
  3. Holmgang (2008)
  4. Stevnemøte (2008)
  5. Trolovelse (2008)
  6. Duellen (2008)
  7. Storbryllup (2009)
  8. Forfalskningen (2009)
  9. Syndens forlatelse (2009)
  10. Avsløringen (2009)
  11. Når sjansen byr seg (2009)
  12. Rivaler (2009)
  13. Farlige rykter (2009)
  14. Maktkamp (2010)
  15. Mistanker (2010)
  16. Sannhetens øyeblikk (2010)
  17. Hemmelig kjærlighet (2010)
  18. I grevens tid (2010)
  19. Valgets kvaler (2010)
  20. Kjærlighetens styrke (2010)
  • Morgengry : familedrama fra krigens dager (1-16) – bokserie (2012–2013) (Oslo: Aller)
  1. Skjebnetid (2012)
  2. Rømlingen (2012)
  3. Krigens ansikt (2012)
  4. Kjærlighet og frykt (2012)
  5. I sorg og håp (2012)
  6. Livstegn (2012)
  7. Livets gave (2012)
  8. I Gestapos klør (2012)
  9. Kongeblomsten (2013)
  10. Hjertets lyst (2013)
  11. Hjertets lyst (2013)
  12. Bryllup og gode brev (2013)
  13. Et tysk medmenneske (2013)
  14. Jødejentas flukt (2013)
  15. Kvinners kamp (2013)
  16. Det lysner (2013)
  • Tvillinger i krig (1-14) – bokserie (2015–2016) (Oslo: Schibsted)
  1. For land og kjærlighet (2015)
  2. Blodig alvor (2015)
  3. Hemmelig agent (2015)
  4. Nye følelser (2015)
  5. Maktspill (2015)
  6. Prøvelser (2015)
  7. Kjærlighetens kamp (2015)
  8. Forlovelser (2015)
  9. Duellen (2016)
  10. Forfulgt (2016)
  11. Tvil og lyst (2016)
  12. Svik og savn (2016)
  13. I kamp (2016)
  14. Livsmot (2016)
  • 2017 – Max Balder (1-) – bokserie (2017–) (Oslo: Bladkompaniet)
  1. Dobbeltspill (2017)
  2. Svarte riddere (2017)
  3. Giftige piler (2017)
  4. Drapsbølgen (2017)
  5. Fellende bevis (2017)

Kjelder

Bakgrunnsstoff

Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA