Marita  Liabø
string(17) "Marita_Liabø.jpg" string(13) "Marita_Liabø"

Marita Liabø

Nasjonalitet: Norsk

Fødd: 26. juli 1971 (46 år) Førde

Yrke: Lærar

Periode: 1999 –

Debut: Tempus Fugit

Marita Liabø (fødd 26. juli 1971)[1] er ein norsk forfattar og omsetjar frå Førde. Ho debuterte i 1999.

Liabø bur i Oslo. Ho tok graden cand.philol. ved Universitetet i Bergen i 1996 og tok praktisk-pedagogisk utdanning i 2006.

Liabø skriv bøker både for barn og vaksne, både på bokmål og nynorsk.

Bibliografi

Bøker

  • 1999 – Tempus fugit (Bergen: Eide) . ISBN 82-514-0585-8
  • 2001 – Han liker meg : roman (Oslo: Gyldendal) . ISBN 82-05-29783-5
  • 2004 – Mafia : roman (Oslo: Gyldendal) . ISBN 82-05-33350-5
  • 2006 – Under brua : roman (Oslo: Gyldendal) . ISBN 978-82-05-35356-5
  • 2007 – Hoppe naken : roman (Oslo: Gyldendal) . ISBN 978-82-05-37497-3
  • 2009 – Vida Vagabond blir haimat (Oslo: Gyldendal) . ISBN 978-82-05-38563-4  [Illustrasjonar: Inga Sætre]
  • 2010 – Jenny blir knallhard (Oslo: Samlaget) . ISBN 978-82-521-7427-4  [Illustrert av Eivind Gulliksen]
  • 2011 – Et lite stykke kosmos : SOFT 2011 (Leikanger: Skald) . ISBN 978-82-7959-175-7  [Foto Oddleiv Apneseth]
  • 2014 – Pusteproblem : roman (Oslo: Samlaget) . ISBN 978-82-521-8612-3

I bøker – eit utval

  • 2009 – Eventyrboka (Leikanger: Skald) . ISBN 978-82-7959-138-2  [Av innhaldet: Smilla og Trylletrollet / Marita Liabø]
  • 2011 – Trøysteboka (Leikanger: Skald) . ISBN 978-82-7959-166-5  [Av innhaldet: Laurdagsgodt / Marita Liabø]
  • 2012 – Ekstremisme : noveller (Oslo: Bokvennen) . ISBN 978-82-7488-270-6  [Av innhaldet: Du gjer som du vil / Marita Liabø]
  • 2013 – Det fleirspråklege Noreg (Leikanger: Skald) . ISBN 978-82-7959-190-0  [Inneheld tekstar av Marita Liabø]
  • 2013 – Monsterboka : nynorske forteljingar (Leikanger: Skald) . ISBN 978-82-7959-191-7  [Av innhaldet: Monsterbarn / Marita Liabø]
  • 2014 – Ete fysst : 18 forteljingar om Sunnfjord (Førde: Selja) . ISBN 978-82-8240-086-2  [Av innhaldet: Med utsikt mot vegen / Marita Liabø]

Omsetjingar – i utval

  • Terry Prachett (2005) En hatt full av himmel – Gyldendal, Oslo. ISBN 978-82-05-33782-9 [Med-omsetjar: Torleif Sjøgren-Erichsen].
  • Terry Prachett (2008) Vintersmeden – Gyldendal, Oslo. ISBN 978-82-05-37103-3 [Med-omsetjar: Torleif Sjøgren-Erichsen].
  • Andy Stanton (2009) Du er en fæl mann, herr Grim! : fortellinger fra Kongsdrank – Gyldendal, Oslo. ISBN 978-82-05-38833-8.
  • Andy Stanton (2010) Herr Grim og pepperkaksemannen – Gyldendal, Oslo. ISBN 978-82-05-38951-9.
  • Andy Stanton (2010) Herr Grim og trollene – Gyldendal, Oslo. ISBN 978-82-05-38952-6.

Referansar

  1. Marita Liabø (26.07.1971). forfatterkatalogen.no. Vitja 29. september 2016.

Kjelder

Bakgrunnsstoff

Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA