Lars  Barmen
string(15) "Lars_Barmen.JPG" string(11) "Lars_Barmen"

Lars Barmen

Fødd: 3. februar 1963

Lars Barmen (fødd 3. februar 1963) er ein norsk kokk frå øya Barmen i Selje kommune i Sogn og Fjordane.

Barmen fekk interesse for matlaging allereie som ung gut. Etter fullført kokkeskule i Åndalsnes, gjekk han to år i lære ved Alexandria Hotel i Molde. Etter denne tida opparbeida Barmen seg ei rekkje kokkestillingar. Han vart m.a. kjøkensjef ved Gastronomisk institutt i Stavanger, soussjef på restaurant Bagatelle i Oslo i 5 år og var medlem av det norske kokkelandslaget i 12 år.

I 1997 vart Lars Barmen kåra til årets kokk for sin innsats for faget. Barmen har med tida vorte kjend som TV-kokk, særleg gjennom sitt eige TV-program, Barmeny. Han har også vore kokk for radioprogrammet Nitimen på NRK P1.

Bibliografi

  • 2000 – Barmen unplugged (Oslo: Gyldendal)  [Saman med Helga Bu]
  • 2001 – The best of Norwegian seafood (Oslo: Kagge forlag)
  • 2002 – Norsk mat (Oslo: Kagge)
  • 2003 – Koke ute  : fire årstider i verdens største kjøkken (Oslo: Kagge)
  • 2004 – Barmens grill (Oslo: Kagge)  [Fotografi av Erik Jalland]
  • 2005 – Barmens kjøkkenskole (Oslo: Kagge)
  • 2009 – Norsk mat med ny vri (Oslo: Kagge)

Bakgrunnsstoff

Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA