Hjalmar  Hjorth  Boyesen
string(31) "NSRW_Hjalmar_Hjorth_Boyesen.jpg" string(27) "NSRW_Hjalmar_Hjorth_Boyesen"

Hjalmar Hjorth Boyesen

Fødd: 23. september 1848

Død: 4. oktober 1895

Hjalmar Hjorth Boyesen (23. september 1848–4. oktober 1895) var ein norsk professor og forfattar. Han vaks opp på Fredriksvern, Kongsberg og på Systrond i Leikanger kommune. Boyesen hadde si utdanning i tysk og skandinavisk litteratur frå universitet i Leipzig og universitetet i Oslo. Han reiste i 1869 til Amerika. Boyesen vart professor i germansk litteratur 1873, og vert rekna som ein av dei viktigaste norske kulturberarane i det norske miljøet i Amerika. Han skreiv mange bøker om litteratur og samfunnskritikk.

Bibliografi

Bøker

  • 1874 – Gunnar: A Tale of Norse Life
  • 1875 – A Norseman’s Pilgrimage
  • 1876 – A good-for-nothing ( James R. Osgood & Co) Tilgjengeleg i Project Gutenberg
  • 1877 – Tales from two hemispheres Tilgjengeleg i Project Gutenberg
  • 1879 – Falconberg
  • 1879 – Goethe and Schiller
  • 1881 – Ilka on the Hill Top Tilgjengeleg i Project Gutenberg
  • 1883 – A Daughter of the Philistines
  • 1884 – Alpine Roses  [Skodespel]
  • 1886 – The story of Norway (New York: G. P. Putnam’s sons) Tilgjengeleg i Project Gutenberg
  • 1887 – The modern vikings : stories of life and sport in the Norseland (New York: Charles Scribner’s sons) Tilgjengeleg i Project Gutenberg
  • 1887 – Noveller (Larvik: Hals forlag)
  • 1889 – Vagabond Tales
  • 1890 – Against Heavy Old
  • 1891 – The Mammon of Unrighteousness
  • 1892 – Idyls of Norway and Other Poems
  • 1892 – Boyhood in Norway: stories of boy-life in the Land of the Midnight Sun Tilgjengeleg i Project Gutenberg
  • 1892 – Essays on German Literature
  • 1893 – Henrik Ibsen’s poems (New York) Tilgjengeleg i bokhylla.no
  • 1893 – The Social Strugglers
  • 1894 – Against heavy odds: a tale of Norse heroism, and a fearless trio
  • 1894 – A commentary on the works of Henrik Ibsen (London: William Heinemann)  [Ryggtittel: Ibsen’s works : a commentary]
  • 1894 – Norse Tales
  • 1895 – Essays on Scandinavian Literature Tilgjengeleg i Project Gutenberg
  • 1900 – A history of Norway from the earliest times : with a new chapter on the recent history of Norway by C.F. Keary (London: T. Fisher Unwin) Tilgjengeleg i bokhylla.no

Kjelder

Bakgrunnsstoff

Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA