Anders  O.  Klakegg

Anders O. Klakegg

Fødd: 30. mars 1913

Død: 18. juli 1990

Anders O. Klakegg (30. mars 1913–18. juli 1990) var ein norsk bonde og forfattar frå Klakegg i Jølster kommune. Han var odelsgut og tok over farsgarden, men i 1956 pakta han vekk garden for å kunne skrive. Han gav ut fleire romanar med handling frå Jølster på 1600-talet. Han har også gitt ut bok om Nikolai Astrup og ættesoge for Jølster.
Klakegg hadde Statens garantiinntekt for forfattarar. I 1986 vart han tildelt Kongens fortenestemedalje.

Bibliografi

Bøker

1965 – Heksespel : roman (Oslo: Samlaget) I fulltekst ved nb.no

1967 – Galgefossen : roman (Oslo: Samlaget) I fulltekst ved nb.no

1971 – Audunsvollen : roman (Oslo: Samlaget) I fulltekst ved nb.no

1977 – Dragsoget (Oslo: Noregs boklag) . ISBN 82-522-0351-5 I fulltekst ved nb.no

1980 – Eitt folk : roman (Melhus: Snøfugl) . ISBN 82-7083-113-1 I fulltekst ved nb.no

1985 – Bygdebok for Jølster : ættesoge 1801-1974 (Skei: Jølster kommune) . ISBN 82-7101-120-0

1987 – Astrup, Kinck og Jølster (Bergen: Norsk bokreidingslag) . ISBN 82-90186-53-3 I fulltekst ved nb.no

I bøker – eit utval

1961 – Jølster Samyrkelag 25 år : 16.7. 1936 – 16.7. 1961 : 25 år i bygdefolket si teneste (Skei: Jølster Samvirkelag)  [Red.: Oddmund Klakegg. Av innhaldet: Glimt frå gamletida i Jølster / A. O. Klakegg]

I tidsskrift – eit utval

Kjelder

Bakgrunnsstoff


Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA