Anders Madsen Gil

Fødd: 1870

Død: 1950

Anders Madsen Gil (1870–1950) var ein norsk forkynnar og forfattar frå Askvoll kommune i Sunnfjord.

Anders Madsen Gil var den første som ga ut bøker på Lunde forlag i Bergen.[1]
Han gav ut om lag 20 bøker – mange av dei med religiøst innhald.[2]

Bibliografi

  • 1909 – Uppgjerd : forteljing (Bergen: Lunde forlag) I fulltekst ved nb.no
  • 1910 – Paa leiting (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1912 – Gunnar Midtgard (Bergen: Lunde)
  • 1916 – Bakka-Knut (Bergen: Lunde)
  • 1917 – Sjølvstyring (Bergen: Lunde)
  • 1918 – Guds Medarbeidere (Bergen: Lunde)
  • 1918 – Kva krav set vaar tid til forkynningi og forkynnaren? (Bergen: Lunde)
  • 1918 – Ivar Venjumshola : nokre runor or hans liv (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1922 – Når livet veks : forteljing (Bjørgvin: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1923 – Tru og liv : preikor til kvar sundag og festdag i kyrkjeåret. 2 : Tekstrekkja (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1924 – Den store åndskamp i verdi (Bjørgvin: Lunde)
  • 1927 – Heimegrunn (Bjørgvin: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1929 – Djupe røter (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1932 – Strid straum (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1934 – Den norske ungdom (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1934 – Vårsus (Bergen: Lunde)
  • 1938 – Ingrid og Sigmund (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1939 – Vårsus (Bergen: Lunde)
  • 1943 – Når dagane talar (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no  [Sjølvbiografi]
  • 1948 – Steinbjørg (Bergen: Lunde)
  • 1950 – Forteljingar. 1 : Oppgjerd ; Bakka-Knut (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1950 – Forteljingar. 2 : Strid straum ; Ingrid og Sigmund (Bergen: Lunde) I fulltekst ved nb.no
  • 1975 – Mellom Solrenningstindar : soga om Ivar Venjahola (Leikanger: Indre Sogn Samskipnad av D.V.I.F)  [Ved Anders Madsen Gil og Per Hilleren]

Referansar

  1. Lunde Forlag AS, 1999
  2. Lund-Iversen 1990. s. 192-193

Kjelder

Bakgrunnsstoff


Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA