Anders  Kvellestad

Anders Kvellestad

Fødd: 1. mars 1877 Vevring

Død: 8. mai 1957

Anders Kvellestad (1. mars 1877–8. mai 1957) var ein norsk skulestyrar og forfattar. Han var fødd i Vevring i Naustdal kommune. Han tok lærarskuleeksamen i 1899 og var på språkstudium i England 1913. Kvellestad var lærar ved Florø folkeskule 1913-1915, styrar ved Sørlandets kristelige ungdomsskole 1915-1928. Dei siste åra var Kvellestad busett i Stokke i Vestfold. Han arbeidde ei tid for Bergen Indremisjon, var reisetalar for Langesundsfjordens Indremisjonsselskap og Indremisjonsselskapet.

Bibliografi

Bøker

  • 1904 – Skisser og fortællinger (Kristiania: Lutherstiftelsen)
  • 1931 – Det fjerde segl (Oslo: Lutherstiftelsen) Les boka her
  • 1932 – Inntil tusen ledd (Oslo: Lutherstiftelsen) Les boka her
  • 1933 – Den annen mil (Oslo: Lutherstiftelsen) Les boka her
  • 1934 – Sigrid Vågenes (Skien: Langesunds Indremisjonsselkaps forlag)
  • 1934 – To sverd : en ungdomssaga for hundre år siden (Oslo: Lutherstiftelsen) Les boka her
  • 1935 – Venstre hånd : historien om en læge (Oslo: Lutherstiftelsen)
  • 1936 – Under alteret (Oslo: Lutherstiftelsen) Les boka her
  • 1937 – Av høvdingætt : Redalsvikingenes søstersønn (Bergen: Lunde) Les boka her
  • 1938 – Fløite og stav : historien om en jødegutt (Bergen: Lunde) Les boka her
  • 1939 – Er underets tid forbi? (Bergen: Lunde)
  • 1940 – Kristen realisme : en utfordring og et svar (Bergen: Lunde)
  • 1940 – Slektsarven fra Stortorpet (Bergen: Lunde) Les boka her
  • 1945 – Grevens testamente (Bergen: Sambaandets forlag) Les boka her
  • 1945 – Heilefjellsvarden : roman : soga om Jarle Frodesson og sonen hans (Bergen: Sambåndets forlag) Les boka her
  • 1945 – To verdener (Oslo: Indremisjonsforlaget) Les boka her
  • 1947 – Gullet fra Norden : Aurum ab aquilone venit : roman (Bergen: Sambåndets forlag) Les boka her

I bøker – eit utval

  • 1941 – Han hjalp : en samling vidnesbyrd om hvordan Gud grep inn (Oslo: Gry forlag) Les boka her  [Av innhaldet: Underet / Anders Kvellestad, s. 49-55]

I tidsskrift – eit utval

Kjelder

Bakgrunnsstoff

Teksten er henta frå Wikipedia, lisensiert under CC-BT-SA